Vitis vinifera ‘Hamburgi muskotály’

A Hamburgi muskotály szőlő egy kiváló választás a hobbikertészek számára, akik szeretnének szőlőt termeszteni saját kertjükben. Ez a fajta különleges, mert nemcsak finom szőlőt termel, hanem gyönyörű lombjával és szőlőfürtjeivel is díszítőelemként szolgál a kertben.

A Hamburgi muskotály szőlő igényli a napfényt, ezért olyan helyre ültessük, ahol legalább 6-8 órát kap napfényt naponta. Fontos, hogy jó vízelvezetésű talajba kerüljön, mert nem szereti a pangó vizet.

Ez a fajta szőlő jól tűri a hidegebb időjárást is, így akár a mérsékelt éghajlatú területeken is termeszthető. A Hamburgi muskotály szőlő rendszeres öntözést igényel, különösen a szárazabb időszakokban.

A szőlőt érdemes támrendszerhez kötni, hogy megfelelő támasztékot biztosítsunk a növénynek. A szőlőmetszés fontos része a gondozásnak, hogy megfelelő formát és termést biztosítsunk a növény számára.

A Hamburgi muskotály szőlő gyönyörű, nagy, lombos levelekkel rendelkezik, amelyek ősztől őszig változnak színüket, így színpompás látványt nyújtanak a kertben. A szőlőfürtök pedig díszítőelemként is szolgálnak, hiszen szép látványt nyújtanak a növényen.

Széchenyi 2020