Ez a fajta a norvég juhar egyik változata, melyet a sötétlila levelek tesznek különlegessé. A Faassen’s Black lombja egész évben díszítő értékkel bír, tavasszal zöldes-lila színben pompázik, majd nyárra sötétlilává válik, ősszel pedig vörös-arany színekben tündököl.

Ez a növény közepes méretűre nő meg, általában 6-8 méter magasra és 4-6 méter szélesre. Jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe is.

A Faassen’s Black könnyen gondozható növény, melyet évente egyszer érdemes metszeni, hogy megőrizze formáját. Jól tűri a városi környezetet és a szennyezett levegőt is, így ideális választás lehet városi kertekbe is.

Ez a fajta jól tűri a hideg teleket és a szárazabb időszakokat is, de a nedvesebb talajt jobban kedveli. Fontos, hogy rendszeresen öntözzük és tápoldatozzuk a Faassen’s Black-et, hogy egészséges maradjon és szép lombozatot neveljen.

A Faassen’s Black egy igazi látványosság lehet bármelyik kertben, a sötétlila levelei különleges hangulatot teremtenek, és szép kontrasztot alkotnak a többi növénnyel.

Széchenyi 2020