A Hibiscus syriacus, vagy más néven rózsaszín hibiszkusz, egy gyönyörű dísznövény, melyet gyakran ültetnek kertekbe a látványos virágai miatt. A ‘Carneus Plenus’ fajta különlegessége, hogy dupla virágai vannak, így még látványosabbá teszik a növényt.

Ez a növény igényli a napfényes, meleg helyet, de jól tűri az árnyékosabb környezetet is. Fontos, hogy jó vízelvezetéssel rendelkező talajba ültessük, mert nem szereti a pangó vizet. Öntözés szempontjából rendszeresen nedvesen kell tartani a talajt, de kerülni kell a túlzott öntözést, mert ez károsíthatja a gyökereket.

A hibiszkuszokat általában tavasszal vagy ősszel érdemes metszeni, hogy formájukat megőrizzék és több virágot hozzanak. A ‘Carneus Plenus’ fajtának különleges rózsaszín virágai vannak, melyek nyáron és ősszel nyílnak. Ezek a virágok nemcsak szépek, de vonzzák a pillangókat és a méheket is a kertbe.

Összességében a Hibiscus syriacus ‘Carneus Plenus’ egy gyönyörű és könnyen gondozható növény, mely látványos virágaival és dekoratív leveleivel széppé varázsolhatja bármelyik kertet.

Széchenyi 2020