Ez a fajta a kertészek körében népszerű választás a gyönyörű lombjáról és virágzatáról. A Tilia americana ‘Nova’ vagy más néven amerikai hárs ‘Nova’ egy közepes méretű fa, amely akár 15-20 méter magasra is megnőhet. A levelei szív alakúak és élénkzöldek, ami szép kontrasztot képez a kert más növényeivel.

Ez a fajta virágzata is lenyűgöző látványt nyújt. A virágok apróak, fehérek és illatosak, amelyek vonzzák a méheket és más beporzókat a kertbe. A virágzás ideje általában nyár elején van, így ebben az időszakban igazán díszítő elem lehet a kertben.

A Tilia americana ‘Nova’ könnyen gondozható növény, amely szereti a napos vagy félárnyékos elhelyezést. A talajjal szemben nem válogatós, de jobban fejlődik a jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talajban. Rendszeres öntözésre van szüksége, különösen a forró nyári hónapokban.

Ez a fajta ideális választás lehet kertdíszítéshez, mivel szép lombozata és virágzata vonzza a tekinteteket. Emellett árnyékot is ad a kertben, így tökéletes helyet biztosít a pihenésre vagy a kerti partikhoz.

Széchenyi 2020