A Viburnum ‘Eskimo’ egy gyönyörű lombhullató cserje, melyet a kertészek kifejezetten a díszítő értékei miatt kedvelnek. A növény kerekded formájú, sűrű lombozattal rendelkezik, mely nyáron sötétzöld színű, ősszel pedig vörösre, bordóra vagy narancssárgára változik.

A ‘Eskimo’ virágzata különleges látványt nyújt, hiszen fehér virágai hófehér pompában pompáznak, és kellemes illatukkal vonzzák a méheket és pillangókat a kertbe. Virágai áprilistól májusig nyílnak, és hosszú ideig díszítik a kertet.

A Viburnum ‘Eskimo’ könnyen nevelhető növény, mely kedveli a napos vagy félárnyékos elhelyezést, és jól tűri a városi környezetet is. A talajjal szemben nem válogatós, de nedves, jó vízáteresztő képességű talajban fejlődik a legjobban.

A cserje rendszeres metszést igényel, hogy megőrizze formáját és sűrű lombozatát. Tavasszal érdemes visszavágni az elhalt ágakat, valamint a túlburjánzó hajtásokat, hogy a növény egészséges és szép maradjon.

Összességében a Viburnum ‘Eskimo’ ideális választás lehet a kertdíszítéshez, hiszen gyönyörű virágai és lombozata egész évben szép látványt nyújt, miközben könnyen nevelhető és kezelhető növény.

Széchenyi 2020